lördag 10 augusti 2019

Uppdatering efter 1,5 års "inboende"

Hejsan.

Ett tag sedan jag skrev något men ville dela lite erfarenheter av huset efter 1,5 års boende i huset, både positiva och negativa. Radar upp de utan innebördes ordning.

1. Saknar osb i väggarna. Jobbigt hänga upp saker. Har man råd satsa på tillägg av osb.

2. Varierande värme i huset vid temperaturomställningar ute. Golvvärme i betongplatta ger en viss tröghet vid värmeomställning. Kan bli kallt i huset när temperaturen skiftar hastigt ute.

3. Väldigt öppna planlösningen kan vara både bra och dålig. Skönt med öppna ytor om ljudnivån kan bli enormt jobbig när barn går loss och alla befinner sig gärna på samma ställe.

4. Det ljusa tarkettgolvet är rena skiten. Blir missfärgat i fogarna. Skulle inte rekommendera de till någon. Vi har försökt reklamera men Mjöbäck slår ifrån sig. Säger att vi använder för mycket vatten vid skurning. Roliga är att vi använder certifierad städfirma 2 ggr på månad.

5. Innedörrarna e rena skräpet. Nu när det varit varm har alla, utom den jag bytt, till solid svällt och tar i karmen. Riktigt low budget shit.

6. Önskat lite fler ljusinsläp. Dåligt med ljus ibland. Jag har dock modell 1. Kan inte uttala mig om modell 2.

7. Standardlängd för kaklet i hallen är för kort. Vi trängs ofta där med irritation som följd. Mitt tips är 2,6 meter i längd.

8. Jättebra energiförbrukning. Verkligen snålt. Man skulle nog kunna sätta huvudsäkring på 16a för att få ner nätkostnaden som är det dyra.

9. Fler lampor på fasaden. Vi saknar 2 stycken. Trevlig speciellt mot hösten när man exempelvis vill grilla senare.

10. Allt med hus kostar mer än man tror. Ta  i kalkyler för det tillkommer alltid oväntade grejer.

Om någon går i byggtankar och vill fråga mig något nås jag lättast på Facebook på namn Ludvig Bilinski. Har hjälpt flertal personer som fått sina hus optimerade. En av de hade till och med sagt till Mjöbäck att skicka mig blommor med tanke på all gratisreklam de fått och information de själva inte tillhandahåller.

5 kommentarer:

 1. Tack! Superbra att få tips om både negativt och positivt. Det har vi nytta av nu när vi snart ska beställa huset (1.0 plus), det är mycket att tänka på fastän de har få valmöjligheter.
  Mvh Jessica

  SvaraRadera
 2. Hej, står i valet och kvalet att välja mellan + och vanlig, undrade om ni upplevt att dom sociala ytorna inte räckt till nån gång.
  Känns ju väldigt rymligt i standard modell.
  Tacksam för svar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är 5 personer. Tycker det räcker men har du rpd med plus kör på den. Ser inte fel ut.

   Radera
 3. Hej!
  Kan du inte göra ett inlägg med massor med bilder hur ni har det i villan nu? Vi flyttar in om några månader i vårat och är intresserad av att se alla rummen och även vad som ingick i alla garderober och i köket och vad ni köpt till. Vill se varenda vrå av huset 😍

  SvaraRadera

Uppdatering Januari 2022

 Hejsan. Länge sedan jag skrev något men sedan jag skrev sist har jag hunnit sälja huset och flytta vidare. Detta skedde utifrån en separati...